Klimaatbeheersing

Ventilatie en luchtreiniging
Door de steeds betere isolatie van woningen en bedrijfspanden, welke uiteraard een goede ontwikkeling is voor het milieu, ontstaat er één nadeel; de lucht van binnen kan niet goed naar buiten en er komt steeds minder verse buitenlucht naar binnen. Zonder goede ventilatie wordt het vochtig en muf in een gebouw, waardoor huisstofmijt en schimmels worden gekweekt. Dit kan gezondheidsklachten veroorzaken, zoals hoofdpijn, allergieën en astmatische klachten. Om deze problemen te voorkomen dient er goed geventileerd te worden. Ook is regelmatige luchtreiniging ontzettend belangrijk. Het zorgt ervoor dat stof, vuil, rook, schimmels en bacteriën uit de lucht verdwijnen, waardoor een zuivere lucht ontstaat. Kortom, goede ventilatie en luchtreiniging zijn essentieel voor een gezond binnenklimaat. Bij ASF Installatiebedrijf vindt u meerdere systemen die bijdragen aan een gezonde lucht en een comfortabel klimaat, binnenshuis of op de werkvloer.

Luchtbehandeling
Een luchtbehandelingskast voert, middels een kanalensysteem en met behulp van ventilatoren, binnenlucht af en voert verse buitenlucht (gekoeld of verwarmd) toe. Naast ventilatie en temperatuur kan deze installatie ook de luchtvochtigheid in de ruimte regelen. Een te hoge luchtvochtigheid kan een drukkend en broeierig gevoel geven en een te lage luchtvochtigheid is slecht voor de weerstand. Met een luchtbehandelingskast kan de luchtvochtigheid in uw woning of op uw werkplek op het juiste niveau gebracht worden. Het filtercompartiment bevat een zakfilter en een cassette filter, die ervoor zorgen dat de lucht wordt ontdaan van stofdeeltjes en vuil. De lucht wordt dus geheel schoon en fris toegevoerd.

WTW
Een WTW (warmte terugwinning) systeem is energiezuinig en voert verse lucht toe en vervuilde lucht af voor een fris binnenklimaat. Bij deze vorm van ventilatie gaat geen warmte verloren, vanwege het slimme proces dat in het systeem verwerkt is. De warmte terugwinning ontstaat doordat warmte uit de binnenlucht wordt gebruikt om, met behulp van een warmtewisselaar, de verse buitenlucht te verwarmen, voordat deze naar binnen wordt gestuurd. Dit werkt andersom ook van warme buitenlucht naar koude binnenlucht. Met dit systeem worden temperatuurswisselingen in het binnenklimaat voorkomen.

Heeft u een storing?

0168-465280

Contact
ASF Installatiebedrijf
Emmerblok 29
4751 XE Oud Gastel
Telefoon:0168-465280
Fax: 0168-462532
Openingstijden
Ma 08:00 - 17:30 uur
Di 08:00 - 17:30 uur
Wo 08:00 - 17:30 uur
Do 08:00 - 17:30 uur
Vr 08:00 - 17:30 uur
Mitsubishi logo
0,056 sec