Lucht-water warmtepomp
Aanpassingen ter bescherming van het milieu en ter reductie van CO² uitstoot zijn al langer geïntegreerd in ons leven. Denk maar eens aan energiebesparende lampen, windenergie of elektrische aandrijvingen voor voertuigen.
Maar heeft u ooit stil gestaan bij de uitstoot van uw verwarming?
In de toekomst draait alles om milieuvriendelijke en economisch verantwoorde verwarming.
Hierin speelt de lucht-water warmtepomp de hoofdrol. Dit systeem maakt gebruik van de energie in de buitenlucht.
CO² is een kleur- en geurloos koolstofdioxide gas dat in de atmosfeer voorkomt. Dit gas komt voornamelijk vrij tijdens het verbranden van fossiele brandstoffen. Deze worden verbrand om energie op te wekken. De opwekking van energie uit fossiele brandstoffen brengt steeds meer schade toe aan het milieu, door teveel CO² uitstoot.
Traditionele installaties maken gebruik van verbranding. De lucht-water warmtepomp gebruikt het principe van warmteoverdracht. Dit is in vergelijking met andere warmtebronnen dus zeer economisch verantwoord!
Het lucht-water warmtepompsysteem bestaat uit een buitenunit (warmte pomp), een hydro module en een watertank. De buitenunit onttrekt warmte uit de buitenlucht en draagt deze over aan de hydro module. De hydro module gebruikt deze energie, met behulp van een ingebouwde warmtewisselaar, om het water te verwarmen dat vervolgens wordt opgeslagen in de watertank. De warmtepomp kan zowel worden gebruikt voor opwarming van sanitair water als voor de centrale verwarming. Ook kan vloerverwarming op dit systeem worden aangesloten.
Door de lage interne weerstand wordt een maximale warmteoverdracht en efficiëntie in stroomverbruik ontwikkeld. Om zijn werk te kunnen doen heeft de lucht-water warmtepomp dus nog wel een bepaalde hoeveelheid elektriciteit nodig. Dit is echter maar ongeveer een derde van de elektriciteit die wordt verbruikt bij gebruik van een traditionele installatie.

Naar wens kan er een zonneboiler op het systeem aangesloten worden. De temperatuur van het water dat in de tank wordt opgeslagen, wordt dan op peil gehouden door warmte van de zon. Dit leidt vanzelfsprekend tot een nog grotere energiebesparing.
Wanneer de zonneboiler niet in staat is om genoeg zonnewarmte op te vangen, bijvoorbeeld in de winter, schakelt de buitenunit in om bij te verwarmen.
Om de energiekosten nog verder terug te dringen, kan het systeem worden uitgebreid met zonnepanelen. Op deze manier wordt de elektriciteit die de buitenunit nodig heeft, opgewekt door de zon. Eventueel kunnen deze zonnepanelen dan weer aangesloten worden op uw meterkast, zodat alle elektriciteit die u in en om het huis gebruikt, wordt geleverd door zonne-energie. Al deze toevoegingen zijn uiteraard keuzes en ze hoeven niet allemaal tegelijk aangesloten te worden. U kunt het warmtepompsysteem naar wens uitbreiden wanneer u dat het beste uitkomt.
Door gebruik te maken van een lucht-water warmtepomp, eventueel in combinatie met een zonneboiler en/of zonnepanelen, bespaart u energie (en geld), reduceert u de uitstoot van CO² en levert u op deze manier een bijdrage aan de bescherming van het milieu. Daarnaast hebben de stijgende prijzen van fossiele brandstoffen geen invloed meer op u!
Voor meer informatie of een vrijblijvende offerte kunt u uiteraard contact opnemen met onze klantenservice middels ons contactformulier of door te bellen naar 0168-465280.